Keramin
Naslov
Tržaška c. 65, Maribor
Telefon
E-pošta
Delovni čas
Pon-Pet: 8-19 h | Sob: 8-13 h

Sodobni trendi - Moderne ploščice

Moderne keramične ploščice so najpogosteje uporabljen material v kopalnicah, prav tako pa so zelo praktična rešitev za druge prostore. So vsestranske, praktične in omogočajo nešteto možnosti za kombiniranje in oblikovanje. Ker se pa tudi na tem področju, trendi spreminjajo, smo za vas pripravili nekaj aktualnih trendov.

 

1. Veliki formati

 

Z uporabo velikih formatov, se prostor vizualno poveča. Manj fug pa ne pomeni le manjšo porabo fugirne mase, ampak tudi manj linij, ki sekajo prostor. Pogosto velike ploščice kombinirajo z manjšimi in na ta način manjši format pride bolj do izraza in izgleda kot dekoracija.

 

2. Videz betona

 

Zelo aktualen trend je prav tako keramika z videzom betona. Betonski videz je primeren tako za poudarek določenega elementa (tuš, stena posebej) kot tudi za celotni prostor. Ambientu prida urban, modernističen videz hkrati prostoru doda svežino in tonski kontrast.

 

3. Obrabljen videz, kovinski elementi, sledi žganja

 

Še en sodoben trend je obrabljen videz za moderne ploščice. Tega najpogosteje zasledimo pri imitaciji lesa, tudi zažgan videz keramike je aktualen za ploščice z optiko lesa. Prav tako tukaj velja, da so aktualni vedno večji formati. Imitacija lesa daje prostoru občutek toplote, različni učinki, barvne palete, dekorji in več možnosti polaganja pa poskrbijo, da niti dva prostora ne izgledata isto.

 

4. Videz opeke, metro ploščice, heksagon

 

Videz opeke je pogosto uporabljen kot dekorativni učinek, za izpostavitev določenih elementov. Velikokrat ploščice z videzom opeke uporabijo za dekoracijo kar namesto naravnega kamna, saj je njihovo vzdrževanje veliko lažje. Metro ploščice so še vedno aktualni trend  za kuhinjske pasove, standardne dimenzije in različni učinki pa dandanes omogočajo nešteto možnost njihovih kombinacij. Zaradi posebnega izgleda, je priljubljenost heksagonov prav tako močno narasla, obliko heksagona na sejmih lahko zasledimo že tudi pri mozaikih.

 

5. Klasičen, bel videz

 

Za vse ljubitelje klasike, bela je vedno aktualna. Za dekoracijo se uporabljajo bele moderne ploščice z različnimi strukturami, 3-D učinki, vzorci ipd. Med najbolj priljubljeno belo keramiko zadnjih časov pa spada imitacija marmorja. Če se odločimo za to opcijo, moramo paziti, da so vse ploščice različne, saj le tako nam uspe ustvariti pristen videz.