Kaj je metro ploščica in kako se uporablja

Dandanes je izbor velikosti, barv, dimenzij, stilov in materialov keramike tolikšen, da je temu težko slediti. Kljub temu, je vedno aktualen model ploščic - metro ali subway, ki je na trgu prisoten že kar nekaj časa in kar je še najbolj presenetljivo, njihovo ime ni le okrasno. Dizajnerja George C. Heins in Christopher Grant La Farge sta ta pravokotni model ploščic oblikovala za prvo newyorško metro postajo leta 1904. Za tiste, ki niste prepričani kako izgleda metro ploščica, je to v osnovi ploščica 10x20cm v sijajni beli barvi (zdaj so že na voljo v vseh barvah in mat izvedbah).

 

 

Po veliki otvoritvi, so se ploščice začele pojavljati vsepovsod: v kopalnicah, kuhinjah, mesnicah ipd. Belina, odbijanje svetlobe in preprosto čiščenje, so naredili ta model izjemno priljubljen. Najbolj klasičen način polaganja metro ploščic je polaganje z zamikom, kljub temu pa imamo veliko možnosti kombiniranja:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metro keramične ploščice so dandanes  na voljo v vseh možnih barvah. In je njihovo polaganje najbolj priljubljeno v kuhinjah in kopalnicah.

 

 

 

Mi imamo v ponudbi bele, črne in bež metro ploščice, vabljeni k ogledu!