Keramin
Naslov
Tržaška c. 65, Maribor
Telefon
E-pošta
Delovni čas
Pon-Pet: 8-19 h | Sob: 8-13 h

NOVOST - ODKAPNI PROFIL ZA TERASO ALI BALKON

 

 

Zasnovali smo nov balkonski odkapni profil, primeren za različne načine polaganja. Profil je zasnovan tako, da se dopolnjuje s polaganjem 2 CM keramike na distančnike, drobljenec/granulat/prod (6-8 mm) ali na drenažno malto (najmanj 3 cm).

 

 

 

 

Za lažji prikaz in razumevanje, smo profil uporabili v praksi, kar vam v nadaljevanju tudi predstavljamo.

 

Balkonski odkapni profil smo v našem primeru umestili na že pripravljeno betonsko podlago. V kolikor podlaga ni pripravljena pod naklonom, jo je potrebno pripraviti. Podlaga je že bila pripravljena z naklonom, ki je ključen za odtekanje vode v mokrem vremenu.

 

 

Najprej smo zunanji rob pobrusili za debelino profila. Potem smo na pobrušen del profil z vijaki pritrdi na betonsko podlago. V vogalu smo uporabili kotni odkapni profil. Na stiku kotnega in odkapnega profila smo namestili spojni/povezovalni odkapni profil.

 

      

 

Nato smo izbrali 2 nepogrešljiva izdelka pri polaganju zunanje keramike, kot sta PCI Seccoral 2K in PCI Pecilastic hidroizolacijska folija.

 

PCI Pecilastic hidroizolacijsko folijo smo na betonsko ploščo zalepili s PCI Seccoral 2K. Slednja je hidroizolacijska masa, ki preprečuje razpoke, je fleksibilna, elastična, odporna na zmrzal in univerzalno uporabna.

 

 

Ko je bila folija zalepljena in se je hidroizolacija posušila, smo položili distančnike. Izbrali smo Prosupport System baza+navojni element, na element pa smo dali glavo. Glava pri teh distančnikih je nastavljiva. Nastavili smo na fiksno, saj je že pripravljen naklon.  

 

 

Na distančnike smo položili 2 CM keramiko. Glava distančnika ima fugo, je pri polaganju nastala 4 mm fuga.

 

 

Na koncu je sledil še test z vodo. Odkapni profil je test odlično prestal, saj voda odteka skozi odprtine pod naklonom. Voda ne zastaja nikjer, ampak se steka.

 

 

Za več informacij glede same izvedbe in vgradnje pokličite g. Fredija (041 610 489), ki je odkapni profil zasnoval.