Keramin
Naslov
Tržaška c. 65, Maribor
Telefon
E-pošta
Delovni čas
Pon-Pet: 8-19 h | Sob: 8-13 h

DIY-NAREDI SAM KOT MOJSTER - POLAGANJE KERAMIKE NAVODILA IN NASVETI

Polaganje keramičnih ploščic izgleda zelo enostavno! Se nanese lepilo, položi ploščica, potegne fuga in ste v trenutku ponosni lastnik lepe nove kopalnice, terase, balkona, dnevne, spalnice itd. Na žalost pa temu ni tako in vsak od nas je že videl kakšno različico prikazanega na sliki.

 

Polaganje keramike navodila in nasveti.Nasveti polaganja talne keramike in navodila za pravilno izvedbo.

 

Polaganje keramike - navodila kako položiti v pravo višino in z pravimi razmaki

Razlike v širini in višini položene keramike, sta najpogostejši napaki. Dobra novica je, da se temu lahko izognemo tudi če se odločimo, da si ploščice položimo kar sami! Kot verjetno že veste, je gradbeništvo eno najbolj hitro rastočih in razvijajočih se panog. Tudi v svetu keramike imamo vsako leto številne nove patente in nove rešitve. Ena izmed takih inovacij je patent PROLEVELING SYSTEM od Progress profiles, ki omogoča izbiranje nastavljivih ravni v križni, T in linearni obliki:

 

Orodje za pravilno polaganje keramike.Lepilo za ploščice in talno keramiko.Nasveti za polaganje ploščic navodila.

 

Za polaganje in izravnavanje vseh vrst keramike, od velikih formatov do tankih ploščic. Sistem omogoča hitro in enostavno polaganje tal in temelji na dveh delih: Izravnalni podlagi (zgornje slike), s katero lahko naredimo zamik 1, 2, 3 ali 5mm in navojnem stebru, s katerim fiksiramo sistem pravokotno na podlago in keramiko. Navojni steber lahko nešteto krat ponovno uporabimo, kar nam dodatno zniža stroške, saj po prvem testiranju sistema, vam bo polaganje ploščic v tak užitek, da bo obnavljanje talnih in stenskih oblog postalo vaše dnevno opravilo 😉. 

 

Kako se PROLEVELING SYSTEM uporablja?

 

1. Izberete izravnalni del glede na željen razmik.

2. Na osnovni sloj nanesemo vezni material (po navodilih proizvajalca), na katerega bomo polagali keramiko (ali drugo talno oblogo).

3. Pri polaganju ploščic, v kotih in na stičnih delih nameščamo izravnalni del.

 

Niveliranje ploščic in pravilno polaganje s sistemom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Pritrdimo navojne stebre z navijanjem v smeri urinega kazalca. Pri navijanju je potrebno zelo malo pritiska, kar je tudi prednost pred drugimi sistemi. Pri vertikalnem nanosu kot je ta, se ne uporabljajo kladiva, klešče in drugi pripomočki za fiksacijo, kar pomeni, da ob fiksiranju, ploščice ne premaknemo niti za mm.

5. Ko se vezni material strdi in je naš projekt pripravljen na fugiranje, sistem odstranimo. Odstranitev je zelo enostavna in sproščujoča!

 

Lepilo za talno keramiko in orodje za polaganje ploščic.

 

Sistem je uporaben pri klasičnem polaganju keramike in polaganju z zamikom.

Ko smo ga preizkusili, je to izgledalo tako:

 

Polaganje talnih ploščic Maribor - navodila DIY.  

 

Pri polaganju z zamikom se uporabljajo samo T izravnalne podlage, poraba je odvisna od formata obloge. Za klasično polaganje pa se uporabljajo križne in linearne izravnalne podlage.

 

Navodila za polaganje keramike in nasveti, ki vam bodo koristli.

 

Torej, smo rešili težavo z ravnim polaganjem! Ne smemo pa pozabit, da je tukaj še vedno veliko pomembnih dejavnikov, ki so pomembni pri polaganju: prostor in podlaga polaganja, izbor lepila in drugih veznih materialov, rezanje keramike, čiščenje in vzdrževanje, zaključevanje s profili ali lepljenjem itd. 

 

Spremljajte naš blog, kjer z vami delimo veliko uporabnih informacij, nasvetov in novosti!