Keramin
Naslov
Tržaška c. 65, Maribor
Telefon
E-pošta
Delovni čas
Pon-Pet: 8-19 h | Sob: 8-13 h

Moje Lappato ploščice

 

Lapatto ploščice so dandanes zelo priljubljene, kljub temu imajo določene slabosti, s katerimi niste seznanjeni pred nakupom, tekom vsakdanje uporabe pa so njihove pomanjkljivosti očitne… vi pa ste jezni na prodajalca, ker VAŠE lappato ploščice pa niso najboljše kvalitete kljub temu, da ste za njih plačali malo premoženje.

 

Lappato videz je dandanes izjemno moderen in priljubljen, le malo ljudi pa ve kaj pravzaprav pomeni lappato. Če prevedemo besedo lappato v slovenščino bi to lahko pomenilo pol-polirana keramična ploščica, kar pa še vedno samo po sebi pove le malo. Lappato ploščice so delno polirane, kar se doseže z mehanskim odstranjevanjem in poliranjem zgornjega dela ploščice. Ker je površina ploščice odstranjena, mi pa že iz prejšnjih objav vemo, da je ploščica porozen material, vaša lappato ploščica vpija madeže, sledi ipd.

 

Postopek si lahko ogledate na spodnjem video (ni oglaševanje, ne poznamo snemalca, tovarne ipd. ta video je naveden zgolj zaradi preglednosti).  Če pa so vam všeč ploščice, ki jih vidite v video pa imamo v ponudbi ploščice v imitaciji marmorja v različnih dimenzijah, od različnih evropskih proizvajalcev.

 

 

Kako lahko preprečim vpijanje pri mojih lappato ploščicah, saj želim da so še po moji smrti kot nove!?!?!?!

 

Če vam je lapatto površina všeč, obstaja način, s katerim jih lahko zaščitite do takšne mere, da jih lahko položite kot kuhinjski pas, po tleh, v kopalnici ali kjerkoli drugje, kjer so nenehno izpostavljene umazaniji in madežem, pijače, hrane, maščob in kljub temu ne vpijajo!

 

Uporabili smo to metodo in naredili test… en del lappato ploščice smo polili s kavo, na drug del pa nanesli impregnacijo in nato polili s kavo… ko smo prišli v ponedeljek nazaj v službo smo ugotovili, da del, kjer je bila uporabljena impregnacija ni vpil niti kapljice kave, del brez impregnacije pa je zaradi vpitega madeža postal tako rekoč neuporaben, saj se ga ne da odstraniti iz notranjosti ploščice. Pogosto si keramičarji s svinčnikom zarišejo oznake na ploščici in nas stranke kontaktirajo kako lahko odstranijo sledi svinčnika na lappato ploščicah… žal, ne gre.

 

 

Impregnacija za ploščice