Keramin
Naslov
Tržaška c. 65, Maribor
Telefon
E-pošta
Delovni čas
Pon-Pet: 8-19 h | Sob: 8-13 h

To poletje bodo prevladovale te ploščice

 

Se boste čez poletje lotili prenove in še vedno nimate ideje, katere ploščice izbrati? Potem vas bomo v nadaljevanju usmerili in vam z idejami olajšali izbiro. Predstavljamo vam 5 trendov, ki bodo to poletje aktualni pri izbiri ploščic:

 

  1. Velike dimenzije: Keramične ploščice velikih dimenzij so vedno bolj priljubljene. Velike ploščice – npr. 60x60, 60x120 cm in celo večje (tudi 100x300 cm), ustvarjajo sodoben in eleganten videz v prostoru. Poleg tega pa pomeni manj fug med ploščicami manj vzdrževanja in lažje čiščenje.

 

  1. Naravni materiali in teksture: Naravni videz ostaja trend v notranjem oblikovanju. Keramične ploščice, ki posnemajo naravne materiale, kot so les, kamen in marmor, so še posebej aktualne in popularne. Takšne ploščice lahko vizualno poudarijo notranji prostor ali pa se zlijejo z zunanjimi površinami.

 

  1. Geometrijski vzorci: Geometrijski vzorci so vse bolj prisotni v sodobnem oblikovanju notranjosti. Keramične ploščice z abstraktnimi ali simetričnimi vzorci lahko dodajo živahnost in dinamičnost prostoru. Prav tako se pogosto uporabljajo vzorci, kot so chevron, šesterokotniki ali ribja kost.

 

  1. Barvni poudarki: Klasične bele ali nevtralne keramične ploščice še vedno prevladujejo, vendar pa se vedno več ljudi odloča za barve. Uporaba živahnih barvnih ploščic za ustvarjanje akcentnih sten ali posameznih območij je eden od trendov, ki jih lahko pričakujemo to poletje.

 

  1. Tropski vzorci in cvetlični motivi: Vzorci, ki spominjajo na tropske destinacije ali cvetlične motive, so v porastu povpraševanja. Keramične ploščice z abstraktnimi palmami, eksotičnimi cvetovi ali listjem lahko prostoru dodajo svežino in poletno vzdušje.

 

 

Trendi oblikovanja so seveda subjektivni in se lahko razlikujejo glede na osebne preference. Vendar pa so zgoraj našteti trendi trenutno v ospredju in jih lahko pričakujemo kot priljubljene izbire pri keramičnih ploščicah to poletje. Nekateri se že poslužujejo tem trendom…boste med njimi tudi vi? 😉

 

Prelistajte pestro izbiro na spletu ali nas obiščite v salonu Keramin na Tržaški cesti 65 v Mariboru. Se vidimo!