Keramin
Naslov
Tržaška c. 65, Maribor
Telefon
E-pošta
Delovni čas
Pon-Pet: 8-19 h | Sob: 8-13 h

Inovativni trend za tuš dno, ki je obnorel Evropo

 

Pri prenovah/novogradnjah je ena izmed dilem, s katerimi se srečujemo - tuš dno. Dandanes imamo veliko možnosti za izvedbo le-tega: tuš dno za vgradnjo z nivojem tal, tuš kad s plitvim dnom, tuš kad z oblogo, tuš kad s sedežem, ipd. Uporabljajo se lahko različni materiali od akrila, keramike, litega marmorja… na voljo so v različnih barvah in dimenzijah, ene fiksnih velikosti spet druge lahko sami režemo in oblikujemo, prav tako se lahko odločamo med sifonom in kanaleto.

 

V današnjem prispevku vam razkrivamo še eno rešitev, ki je postala pravi hit pri prenovah kopalnic po celotni Evropi. Predstavljamo vam preprosto noviteto, ki je zaradi svoje praktičnosti dandanes zelo priljubljena – tuš dno narejeno iz keramike, ki ima naklon zaradi trapeznega polaganja, kar omogoča učinkovito odtekanje vode.

 

 

Kot je razvidno iz zgornje slike se na sredini uporabi nastavek/mrežica za sifon, ki dodatno zadržuje umazanijo in preprečuje zamaševanje. Čiščenje je zelo preprosto, saj manjše režice zadržijo lase in drugo umazanijo na vrhu. Za polaganje se uporablja keramika večjih formatov, ki se razreže v izrisani obliki (v primeru velikih formatov se lahko ploščica razreže tudi na štiri kose). Zaradi široke ponudbe keramike na tržišču, si lahko zamislimo tuš dno v kakršnemkoli stilu in ga zlahka skombiniramo z dizajnom katerekoli kopalnice. Dodatna prednost je v raznolikosti dimenzij, saj lahko ploščice porežemo na poljubno velike kose (ki jih dimenzija keramike dopušča). V primerjavi s sanitarnim akrilom je prednost keramike v tem, da ne porumeni in se ne upogiba. Keramiko lahko položimo v višini kopalniških tal ali pa dvignemo in naredimo oblogo. Enako kot pri klasičnih tuš kadeh se lahko odločimo za gladke ali protizdrsne ploščice.

 

 

Cena tuš dna narejenega iz keramike je različna, saj je v veliki meri pogojena s ceno izbrane keramike, v celoti pa strošek obsega ceno sifona, keramike in polaganja.

 

Oglejte si tuš kadi iz naše ponudbe