Keramin
Naslov
Tržaška c. 65, Maribor
Telefon
E-pošta
Delovni čas
Pon-Pet: 8-19 h | Sob: 8-13 h

ZUNANJA KERAMIKA – 5 NASVETOV ZA NAKUP

Z lepim vremenom se pričnejo zunanje dejavnosti in mednje sodi tudi ureditev zunanjih površin. V kolikor prisegate na keramiko, je priporočljivo izbrati dober material. Keramika za zunanje površine se razlikuje od notranje, mora pa biti keramika iz gres materiala (ali granitogres, kot rečejo nekateri).

 

Material je pomemben predvsem zaradi vremenskih vplivov, so pa pred nakupom pomembne še nekatere druge stvari. Zato imejte v mislih naslednjih 5 nasvetov, ki jih danes delimo z vami, da bo vaša odločitev o nakupu zunanje keramike še lažja.

 

  1. ZALOGA KERAMIKE

V kolikor potrebujete keramiko takoj, ni problema, saj imamo na zalogi več tisoč m2 zunanje keramike. Če vam naša zaloga ni po merah in barvah, boste na izbrano keramiko čakali 2-3 tedne. Pred obiskom salona lahko vedno preverite zalogo keramike na naši spletni strani www.keramika-online.si.

 

  1. UMESTITEV KERAMIKE V PROSTOR

Keramiko za balkon, teraso, bazen, stopnice razlikujemo takrat, ko vemo ali gre za pokriti zunanji prostor ali pa nepokriti. V primeru, da je prostor (npr. balkon) pokrit, lahko izberete protizdrsni faktor R10. V primeru, da ni pokritega prostora (npr. terasa), pa vam svetujemo R11.

 

  1. PROTIZDRSNI FAKTOR R10 in R11

Razlika med R10 in R11 je v grobosti keramike. Najboljše je, da izberite faktor protizdrsnosti po posvetu s strokovnjakom in skladno s tem, kar ustreza tudi vam. Mi vam svetujemo, da za zunanje nepokrite površine uporabite raje protizdrsni faktor R11 (bolj groba keramika), za pokriti balkon pa izberite R10 (srednje groba keramika).

 

  1. DEBELA KERAMIKA – 2 CM ALI NE?

Pogovorite se z mojstrom, ki vam bo polagal zunanjo keramiko. Lahko izbirate namreč med klasičnim lepljenjem keramike, ali pa keramiko postavite na distančnike oz. podstavke. Za slednje potrebujete 2 cm keramiko. V kolikor ste se vseeno odločili za klasično izvedbo z lepljenjem, v tem primeru ne potrebujete 2 cm keramike, vam pa svetujemo dobro izvedbo v izogib predčasnim renovacijam.

 

  1. IMITACIJA KAMNA, BETONA, LESA

Največkrat se kombinirata fasada in keramika. Slikajte si fasado in poiščite najboljši približek keramike, ki vam bo všeč. Na voljo je široka paleta v imitaciji kamna ali betona različnih dimenzij. Za bolj tople odtenke pa vam priporočamo keramiko v imitaciji lesa, saj bo kombinacija s preostalimi elementi popolna.

 

 

   

 

  

 

 

 

Vzorce keramičnih ploščic lahko vidite tudi v našem salonu Keramin na Tržaški cesti 65 v Mariboru, v katerega vas vljudno vabimo. Se vidimo ;)